Bare transversale portbagaj
-
Dannyboy
Bare transversale portbagaj
Pentru i30, ca si pentru alte modele, am gasit barele astea. Fusese odata o discutie pe tema asta, dar abia acum mi-am amintit 
- Geopel
- Membru Platina

- Tipul: Signum
- Capacitatea cilindrică: 2172
- Combustibil: motorina
- Anul fabricaţiei: 2003
Re: Bare transversale portbagaj
Saptamana asta la magazinele LIDL: http://www.lidl.ro/cps/rde/xchg/lidl_ro ... _11472.htm
- misu
- Membru

- Tipul: I30
- Capacitatea cilindrică: 1,6/122 CP
- Combustibil: benzina
- Anul fabricaţiei: 2008
Si-a mai luat cineva bare? vreun sfat, ceva? otel/aluminiu?
-
Dannyboy
Barele de otel au sarcina 50kg. pe bucata. Am fost nevoit odata sa transport un aragaz cu un Matiz. Aragazul avea cam 60 de kg. si abia am reusit 2 insi sa-l urcam. Deci eu zic, aluminiu sa fie, nu cred sa ai greutate sa justifice otel. Sunt scumpe in orice caz. Deja studiez posibilitatea unei adaptari de prindere pentru niste bare obisnuite.
- misu
- Membru

Bun, am retinut. Aluminiu. Vreun producator/model? 
- misu
- Membru

idem in cazul cutiei.
- misu
- Membru

in ceea ce priveste cutia care se pune pe barele transversale, credeti ca o cutie lunga de 226cm merge pusa? aveti idee, aceste cutii au puncte de prindere fixe sau se pot muta mai in fata a.i. sa nu se loveasca de usa haionului?
-
Dannyboy
Din ce stiu, nu au puncte fixe, deci cam pot fi prinse oriunde. Problema ta va fi lungimea cutiei, la 226 si impinsa in fata, aproape jumatate din lungime va fi nesprijinita de bara de pe plafon. Insa nu prea inteleg de ce ai nevoie de dimensiunea asta. Daca ai schiuri, acestea se pot prinde separat in exteriorul cutiei. Ori le legi cu chinga elastica, ori iti iei prindere speciala pentru bare.
- misu
- Membru

m-am gandit si eu la asta, o sa iau o cutie mai scurta. 175cm e mai ok?
-
Dannyboy
De ce ai nevoie de o dimensiune asa mare? Sunt unele cam de 1,2m si late de vreo 80 cm. Iti intra in ele tot sifonierul. In plus, se centreaza cum trebuie pe masina.
- misu
- Membru

adevarul e ca n-am idee cat de mari imi trebuie. voi merge la un magazin de specialitate sa-mi fac o idee. am vazut un magazin pe iuliu maniu, poate ajung pe acolo saptamana asta. in principiu, in cutia aia vreau sa bag caruciorul lui bebe cu tot cu landou si poate cateva toale.
-
Dannyboy
N-ai, dar poti sa-ti faci. Pune toate jucarelele alaturi in pozitie de transport si masoara cu o ruleta fiecare dimensiune maxima. Asa ai o referinta pentru ce cauti. Te sfatuiesc sa mergi aici.
- Freelancer
- Membru Bronz

- Tipul: Accent
- Capacitatea cilindrică: 1.5
- Combustibil: CRDI
Eu iti recomand portbagaje.ro au un magazin in spate la Sincai. Mi-am luat de acolo si barele de otel (Mont Blanc) cat si cutia. Cutia e Arjes de 190 cm lungime vreo 70 latime si 400 de litri volum adica aproape cat portbagajul Accentului.
. In ea incap atat caruciorul de copil, schiurile cat si lansetele
. Eu am luat-o pentru toate situatiile si si-a meritat banii. Daca nu pui diverse chestii ci doar bagaje iti incap 2 genti mari burdusite si maruntisuri de jur imprejur.
Daca ne intalnim Duminica la Polivalenta poti sa faci o proba ca am cutia pe masina.
In ce priveste prinderea acesta este oarecum reglabila intre niste limite date de producator.
Barele sunt universale, dar dispozitivele de prindere pe masina sunt specifice fiecarei marci /model de masina.
. In ea incap atat caruciorul de copil, schiurile cat si lansetele
Daca ne intalnim Duminica la Polivalenta poti sa faci o proba ca am cutia pe masina.
In ce priveste prinderea acesta este oarecum reglabila intre niste limite date de producator.
Barele sunt universale, dar dispozitivele de prindere pe masina sunt specifice fiecarei marci /model de masina.
- misu
- Membru

merci pt toate informatiile, am luat aminte. mai am ceva timp pana voi pleca la drum in formatie completa. probabil ca ma voi rezuma la o cutie mai mica, n-am (inca) schiuri sau lansete. din pacate, duminica n-am cum sa ajung la intalnire, am alt program batut in cuie. 
- misu
- Membru

Salutare!
Dupa ceva timp de gandire, in pofida tentatiei de a lua ceva mai ieftin, am mers pe principiul ca sunt prea sarac sa iau lucruri ieftine si am ales varianta suedeza.
Ca urmare am luat bare THULE 961 WINGBAR de 118cm, cu sistem de prindere FIXPOINT 753 si kit montaj 3061.
Deasupra lor am pus asta
Distractia mi-a usurat buzunarul cu 2250ron tva inclus.
Daca aveti intrebari, nu ezitati.
PS: Ignorati insectele si mizeria colectate pe drumurile patriei.
Dupa ceva timp de gandire, in pofida tentatiei de a lua ceva mai ieftin, am mers pe principiul ca sunt prea sarac sa iau lucruri ieftine si am ales varianta suedeza.
Ca urmare am luat bare THULE 961 WINGBAR de 118cm, cu sistem de prindere FIXPOINT 753 si kit montaj 3061.
Deasupra lor am pus asta
Distractia mi-a usurat buzunarul cu 2250ron tva inclus.
Daca aveti intrebari, nu ezitati.
PS: Ignorati insectele si mizeria colectate pe drumurile patriei.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Dannyboy
Frate, in afara de suma, totul e-n regula. Sa le folositi cu placere.
Precizare: inca ma inteapa inima...
Precizare: inca ma inteapa inima...
-
Dannyboy
Mi-a ramas mie o chestie pe scufita. Azi am intrat absolut intamplator in pravalia aia de-i zice Ger Mag. Si mi-a cazut cu tronc acest divais. Las pozele sa zica mai bine ca mine
Dupa cum vedeti, in pachet exista chingi cu niste carlige (unele fixe, altele detasate). Practic, limita de prindere a obiectelor e data doar de imaginatia fiecaruia. Se pot prinde de la cutii portbagaj pana la schiuri. Singura problema e pretul. 105 lei.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- ilie_v
- Membru Platina

- Tipul: Accent
- Capacitatea cilindrică: 1399
- Combustibil: Benzina
- Status: "Education is the most powerful weapon which you can use to change the world."
Care este principiu de prindere - magnetic?
- dan_paul
- Site Admin

- Tipul: i30
- Capacitatea cilindrică: 1.4/109 CP
- Combustibil: Benzina
Pare sa fie cu venutuza ?